Voorafregeling

lijn

Ontzorg uzelf en uw nabestaanden

uitvaartbegeleiding stefaan nazorg funerarium aula grafzorg uitvaartzorg overlijden uitvaartplechtigheid rouwtoebehoren rondleiding rouwbegeleiding administratie
lijn

Regel uw uitvaart op voorhand

Bij een overlijden moeten de nabestaanden heel wat dingen regelen. Het is een intense periode waarin we proberen hen zo goed mogelijk te begeleiden. Er zijn echter ook enkele dingen die uzelf al kan vastleggen voor wanneer de dag komt dat u er niet meer bent. Zo kan u met een voorafregeling uw uitvaartplechtigheid al helemaal invullen en het financiële aspect in orde brengen met een uitvaartverzekering. Bij de gemeente kan u in een laatste wilsbeschikking aangeven wat er met uw lichaam moet gebeuren na uw overlijden. Met een testament kunt u  vastleggen aan wie u uw nalatenschap wenst na te laten.

Met een voorafregeling ontzorgt u uw nabestaanden en bent u gerust. Zo verloopt de uitvaart precies zoals u het wil en hoeven uw nabestaanden zich minder zorgen te maken over de praktische regeling. Dankzij een voorafregeling kan u de invulling van uw uitvaart op voorhand volledig tot in detail vastleggen. We bepalen op welke manier u begraven wil worden, we kiezen een rouwkist of urne en grafzerk uit, we stellen de vormgeving van het drukwerk op punt, we denken na over teksten, muziek en beelden voor de plechtigheid en we bespreken andere persoonlijke wensen.

U kan ervoor kiezen om ook meteen het financiële luik te regelen. Wij werken namelijk samen met een verzekeraar die uw uitvaartverzekering in orde kan brengen. U kan op voorhand vastleggen welk bedrag u wenst te verzekeren voor uw uitvaart. U bent er dan zeker van dat de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn en dat uw nabestaanden zelf niet moeten bijspringen. Zo bespaart u uw nabestaanden bijkomende stress en zorgen.

Bij de Dienst Burgerzaken in uw gemeente kunt u in een laatste wilsbeschikking bepalen wat er met uw lichaam gebeurt na uw overlijden. U kan onder andere aangeven of u kiest voor een begrafenis of crematie, volgens welke levensbeschouwing de uitvaartplechtigheid gehouden moet worden, in welke gemeente uw laatste rustplaats zal zijn en of u een voorafregeling opgesteld hebt. Bij elk overlijden gaat de gemeente na of de overledene een laatste wilsbeschikking heeft laten registreren.

Lees meer over de laatste wilsbeschikking

Veel mensen kiezen er ook voor om in een testament vast te leggen wat er na hun overlijden moet gebeuren met hun nalatenschap. Een testament is een strikt persoonlijke en eenzijdige akte die door een notaris opgesteld wordt waarin u aangeeft aan wie u uw bezittingen zoals uw huis, wagen en geld wenst na te laten. Voor wie geen testament opgesteld heeft, verloopt de nalatenschap volgens de regels van de wettelijke erfopvolging.

Lees meer over het testament

Bespreek uw voorafregeling met ons