Rouwtoebehoren

lijn

Ik draag u bij mij, tot ik u weer zie

uitvaartbegeleiding stefaan nazorg funerarium aula grafzorg uitvaartzorg overlijden uitvaartplechtigheid rouwtoebehoren rondleiding rouwbegeleiding administratie
lijn

Een troostende herinnering

Rouwtoebehoren vormen een troostende herinnering aan uw dierbare overledene. Zo kan u de assen van de overledene in een juweel of fotokader verwerken of de vingerafdruk vereeuwigen in een vingerdrukhanger. Op die manier houdt u uw dierbare altijd dicht bij u.

Een rouw- of asjuweel kan het verlies van dierbaren verzachten. Deze unieke sieraden zijn voorzien van een kleine holle ruimte waarin een symbolische hoeveelheid as of een stukje haar van de overledene bewaard kan worden. Op die manier houdt u uw dierbare altijd dicht bij u. De sieraden zijn beschikbaar in zilver of wit- en geelgoud.

Dankzij innovatieve technologieën is het mogelijk om na de crematie een kleine hoeveelheid as te zuiveren en daaruit een echte diamant in verschillende kleuren en slijpvormen te vervaardigen. Die authentieke diamant kan u laten verwerken in een juweel als aandenken aan uw dierbare overledene.

We kunnen de vingerafdruk van uw dierbare vereeuwigen in een juweel. Zo heeft u de vingerafdruk van uw geliefde, kind, vader of moeder altijd dicht bij u. Een vingerafdruk bestaat uit unieke lijnpatronen die voor ieder individu anders zijn waardoor ieder sieraad een bijzondere een persoonlijke talisman is.

Voor rouwbloemen, -kransen en -linten kunt u ook bij ons terecht. Een bloemist stelt voor u een boeket of bloemenkrans samen naar uw wensen en prijsklasse. We bieden ook kunstbloemen uit kwalitatieve zijde aan. Die bloemstukken worden vaak op grafzerken gelegd omdat de zijden bloemen een zeer lange levensduur hebben, ongeacht de weersomstandigheden.

Een foto blijft altijd een mooie herinnering aan een overledene. Dat aandenken kan nog tastbaarder gemaakt worden dankzij een bijzonder fotokader, voorzien van een ashouder. Op die manier kunt u een symbolische hoeveelheid as bewaren bij de foto van uw dierbare.

Op een gedenksteen kunt u een persoonlijk tekstje of gedicht laten graveren. Die steen uit graniet of glas wordt dan op de grafzerk of het urneveld geplaatst. Zo kunt u de begraafplaats van uw dierbare persoonlijker maken.

In onze toonzaal hebben we verschillende urnes en mini-urnes. U kunt een urne met de assen van uw dierbare begraven of u kan deze thuis bewaren. Ook in een mini-urne kunt u thuis een kleine hoeveelheid assen bewaren.

Wilt u graag meer informatie over onze rouwtoebehoren?